Återförsäljare av CTC´s produkter

25 års erfarenhet

I 25 år har vi sålt och installerat CTC´s produkter

Funderar du på att köpa värmepump?

Att köpa värmepump är alltid en god investering för både plånboken och klimatet. Med en värmepump från CTC kan du spara upp till 85 % av dina uppvärmningskostnader. Fastighetens värde stiger, samtidigt som du sänker de löpande kostnaderna. Värmepumpen använder solenergin som lagrats i luft, berg, mark och sjö. Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂.

Köper du en värmepump från CTC får du hjälp av oss att dimensionera värmepumpen rätt. Vi kan också hjälpa dig med ett förmånligt lån till investeringen via Danske Bank.

En CTC-anläggning är byggd för att ge dig värme och trygghet i många år. Vill du sova extra lugnt kan vi erbjuda en trygghetsförsäkring i upp till 18 år.

 

Kraftfulla bergvärmepumpar som gör skillnad

Med en bergvärmepump från CTC kan du spara upp till 85 % av din uppvärmningskostnad. Bergvärmepumpen använder solenergin som lagrats i berg, mark och sjö. Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂.

För att komma åt denna energiresurs, placeras en vätskefylld kollektorslang i berget, marken eller sjön. I berget borras ett hål på 100-200 meter och i marken och sjön placeras en 200-500 meter lång slang. Den cirkulerande vätskan i slangen värms upp av den lagrade solvärmen. Vätskan passerar genom värmepumpen där kompressorn höjer temperaturen med hjälp av köldmedie och värmeväxlare i ett slutet system. Värmepumpen fördelar därefter värmen till husets värmesystem.

Nästa generations luft/vattenvärmepumpar

Med en luft/vattenvärmepump från CTC sparar du upp till 75 % av din uppvärmningskostnad.
Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂.

CTC har två typer av luft/vattenvärmepumpar.
Varvtalsstyrda värmepumpar och värmepumpar med start- och stoppfunktion.

CTC EcoAir 600 är en serie varvtalsstyrda värmepumpar med kompressor som anpassar sig till husets effektbehov. När det krävs mer värme eller varmvatten ökar värmepumpen effekten och när det behövs mindre går den ner på lägre varv.

CTC EcoAir 400-serien är konventionella värmepumpar som värmer huset och varmvattnet via en kompressor med start- och stoppfunktion (on/off-typ). En konventionell on/off värmepump är lite billigare men ger i sin tur en lite lägre besparing än en varvtalsstyrd värmepump

Läs gärna mer på CTC´s Hemsida www.ctc.se